22
mai
10

fragment.

„In mijlocul unei balti era o mica insula acoperita cu pietre albe ca niste oase intre care nu crestea nimic. Acolo pe pietre sau pe oasele acelea, caci nu distingeam prea bine ce erau, am zarit doi serpi incolaciti. Poate faceau dragoste. Sa va spun drept, nu stiu cum fac serpii dragoste. Sau poate se luptau. Deodata am vazut cum un fulger negru cade prin aer chiar peste insula si chiar peste serpii incolaciti. Era un vultur care a inhatat unul din serpi si s-a ridicat cu el in vazduh.

Asadar, vulturul le-a intrerupt serpilor dragostea sau lupta. Eu i-am vazut inlantuiti, nu ma pricep sa spun ce anume a fost. Dar, poate ca intre dragoste si lupta nu e nicio deosebire. Dragostea e lupta intre doua suflete si intre doua trupuri in care uneori nu e niciun invingator, alteori nu e niciun invins. Si, oricum, pentru unul din serpi nu va mai avea importanta diferenta dintre dragoste si lupta. Pentru el totul se sfarsise. Nu va mai face nici dragoste, nici nu se va mai lupta cu nimeni. Moartea pune punct si iubirilor si luptelor. Fiecare ramane atunci cu cat a iubit si cu cat a luptat. Mai are timp, poate, doar sa regrete ca n-a iubit si n-a luptat destul sau ca a trait ca un sarpe singur, care nu si-a gasit alt sarpe cu care sa se iubeasca sau sa se lupte.

Celalalt sarpe ramasese sa faca dragoste cu alti serpi sau sa se lupte cu alti serpi. El ramanea, cum s-ar zice, pe peronul lui. Mai putea sa ia totul de la inceput. Alte iubiri sau alte lupte.”

*Viata pe un peron, Octavian Paler

Reclame

0 Responses to “fragment.”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


about.

vede perna murdara pe care il asteapta ea:
"iarta-ma, ti-am furat o geana"..

Blog Stats

  • 10,985 hits
mai 2010
L M M J V S D
    iun. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: